Hvad kan du bruge arkivet til  ?

Randbøl Sogns Lokalarkiv er et godt sted at henvende sig, hvis du har interesse i at vide mere om  fx. din nyerhvervede ejendom - mange af de ældre ejendomme i fx. Vandel har ofte været anvendt til erhverv - og specielle brug under 2. verdenskrig af tyskerne.

På lokalarkivet kan du studere Randbøl Sogns historie.

Hvis din forening har jubilæum og et jubilæumsskrift er på tale - så kik forbi.

Slægtsforskning er populært. Vi har kirkebøger og folketællinger fra 17-tallet til 1910 - og måske er der indleveret en skudsmålsbog eller soldaterbog fra netop den onkel du søger

.

Vor fælles historie

Randbøl Sogns Lokalarkiv er med i det landsdækkende projekt ”Gi´ det videre”, der har til formål at indsamle erindringer i 2017.

Projektet betyder, at alle gennem hjemmesiden www.gidetvidere.dk kan oploade deres erindringer inden for emnerne ”min mor”, ”min skoletid”, ”ferie” og ”ting der er forandret i min tid”.

Når projektet stopper ved årets slutning, vil relevante erindringer blive sendt til de respektive lokalarkiver, de hører til. Altså vil de erindringer, der hører til Randbøl Sogn, tilfalde Randbøl Sogns Lokalarkiv, hvor de arkiveres for eftertiden.

Bag projektet står Sammenslutningen af Lokalarkiver, Kulturstyrelsen, Nationalmuseet og Danmarks Radio.
Hvordan kommer du i kontakt med  arkivet  ?

Ja - den nemmeste måde, at få mere information,er naturligvis at komme på besøg - vi bor Grindstedvej 30 og har åbent hver torsdag kl. 10 - 16 (eller efter aftale).

Du kan også ringe til os i åbningstiden på telefon 7588 3245 - eller til een af bestyrelsens medlemmer - du kan oså sende en mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.:

Hver torsdag mødes ca.5 - 10 frivillige på arkivet for at behandle de indkomne arkivalier og registrere dem for eftertiden.

Alle arkivalier behandles i overensstemmelse med arkivlovens regler om fx. hemmeligholdelse af oplysninger i et bestemt antal år m.m. - og samtlige medarbejdere har naturigvis tavshedspligt.

Billeder, kort og andre papirer opbevares betryggende i syrefri emballage så også vore efterkommere kan få glæde af dem.Vi er i gang med at digitalisere registreringen af arkivalierne. Du kan søge i det digitalt registrerede materiale fra arkivet på Arkiv.dk

 

  •