Aktuelle udstillinger på

Randbøl Sogns Museum


I 2020 åbnedes officielt tre nye udstillinger på museet i Vandel:
Den fine stue fra ”Det hvide Palæ” i Randbøldal, et teenageværelse fra 1980´erne og ”Vandel og Flyvestationen 1943-2003”.

Den største udstilling fortæller Vandel Flyvestations og Vandel bys historie gennem hele flyvestationens 60-årige eksistens gennem fotos og genstande. Der er desuden blevet plads til at mindes de allierede krigsflyvere, hvis fly blev skudt ned af tysk antiluftskyts, og som efter flere år endelig blev genbegravet på Randbøl kirkegård, hvor de mindes den 4. maj hvert år.

Legetøjsudstillingen 1880-1970 i kælderen er blevet udvidet med et teenageværelse fyldt med skolesager, legetøj, samlinger, plakater og meget mere fra to søskende, hvis mor har gemt næsten alle sine børns ting. - En sjov udstilling fra en tid, de fleste voksne kan huske og genkende.

I den fine stue fra ”Det hvide Palæ” i Randbøldal kan man se originale møbler fra palæet suppleret med møbler og genstande fra omkring århundredskiftet 1900.


Museet er åbent hver torsdag, kl. 10-16. Hvis man ikke kan komme på museet i det tidsrum, er det muligt at træffe anden aftale. Vi glæder os til at få rigtig mange gæster på besøg!