Tørv og trolde: Forårsnaturtur til Rækkebjerge

 

Lørdag den 4. april 2020 kl. 13.00 – ca. 16

Mødested: Vi mødes ved Vandelhallens P-plads kl 13.00 og kører samkørsel til P-pladsen ved Rækkebjerge på Sønder Egsgårdsvej, lige nord for passagen over Simmel Bæk, nordvest for Billund. Møder man op ved Rækkebjerge vil vandreturen starte ca. 13.20.

Tag med på en fin forårsvandretur på den lange flyvesandsklit Rækkebjerge nordvest for Billund. Oplev sammen med naturvejleder Peer Høgsberg den særprægede og fredede bakkekam Rækkebjerge, der rager op midt i Simmelmose. Her kan man være heldig senere på året at kunne finde både tytte-, blå-, revling- og mosebøllebær, samt allerede nu, porsekviste til en kraftig porsesnaps. Og måske ser vi en hugorm. Hør naturvejlederen fortælle om Rækkebjerges dannelse, både den lidt kedeligere geologiske og den lidt mindre kedelige forklaring, hvori både tørv og trolde indgår, og hør om planter og tørvedannelse og om indvinding af tørvebrændsel og om den tidligere tørvegravning i Simmelmose.

Praktiske oplysninger: Vi går ca. 4 km i roligt tempo. Medbring passende udetøj og godt vandrefodtøj. Alle aldre er velkomne. Tilmelding er ikke nødvendig, bare mød op.

Turdeltagelse koster 20 kr. for medlemmer og 30 kr. for ikke medlemmer. Børn gratis.            

 

Turleder: Naturvejleder Peer Høgsberg,  Mobil: 2364 0265  E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. .

 Arrangør: Randbøl Sogns Lokalarkiv og Museumsforening