Se min kjole 1

Se min kjole… Miniudstilling

Af Bente Lykkegaard, arkivmedarbejder

Mens store dele af samfundet har været lukket p.g.a. Corona, har man ikke ligget på den lade side på Randbøl Sogns Lokalarkiv og Museum.

Nogle af de frivillige kommer og går løbende for at løse praktiske opgaver med arkivering, registrering, græsslåning m.m.

Udefra kan man se, at to nye bord-bænkesæt er blevet stillet op i museets have, og den gamle gruekedel er plantet til med sommerblomster.

Her er man velkommen til at slå sig ned og tage en lille pause. I haven kan man blandt andet se gamle kværnsten og armeringssten og indflyvningslys fra Flyvestation Vandel.

På første salen arbejdes der på at færdiggøre en større håndarbejdsudstilling, der åbner til november i forbindelse med ”Håndarbejdets dag”. Indtil da kan man se en udstilling af fine barnekjoler fra 1950´erne - strikkede, håndsyede og broderede. Rigtig flot håndarbejde!

Sammen med kjolerne er der udstillet eksempler på tidstypisk legetøj, fotos m.m. De udstillede genstande er lånt ud til museet af ejerne eller stammer fra museets genstandssamling. Nogle af dem fortæller en lille historie knyttet til genstanden. Museets miniudstillinger er små, skiftende særudstillinger med hver sit tema, der afløser hinanden løbende, så der er nyt at se på for gæster fra besøg til besøg.

Randbøl Sogns Lokalarkiv og Museum åbent torsdage kl. 10-16 på adressen Grindstedvej 30, 7184 Vandel