Se min kjole 1

Se min kjole… Miniudstilling Af Bente Lykkegaard, arkivmedarbejder

Mens store dele af samfundet er lukket p.g.a. Corona, ligger man ikke på den lade side på Randbøl Sogns Lokalarkiv og Museum.

Nogle af de frivillige kommer og går for at løse praktiske opgaver med arkivering, registrering m.m.

Udefra kan man se, at to nye bord-bænkesæt netop er blevet stillet op i museets have, og den gamle gruekedel er plantet til med forårsblomster.

Her er man velkommen til at slå sig ned og tage en lille pause. I haven kan man blandt andet se gamle kværnsten og armeringssten og indflyvningslys fra Flyvestation Vandel.

De frivillige møder ind på skift, så forsamlingsforbuddet respekteres, og mens der er lukket for gæster, kan man udføre sit planlagte arbejde i ro og fred.

Således arbejdes der på en større håndarbejdsudstilling, som åbner til november i forbindelse med ”Håndarbejdets dag”, og lige nu er en ny særudstilling på vej på museets 1. sal. Den viser et antal fine barnekjoler fra 1950´erne - strikkede, håndsyede og broderede. Rigtig flot håndarbejde!

Sammen med kjolerne vil der blive udstillet eksempler på tidstypisk legetøj, fotos m.m. De udstillede genstande er lånt ud til museet af ejerne eller stammer fra museets genstandssamling. Nogle af dem fortæller en lille historie knyttet til genstanden. Museets miniudstillinger er små, skiftende særudstillinger med hver sit tema, der afløser hinanden løbende, så der er nyt at se på for gæster fra besøg til besøg. Udstillingen forventes færdig til 1. maj og kan besøges sommeren over, når Coronarestriktionerne tillader det. De til dén tid gældende forsamlingsregler og restriktioner vil naturligvis blive overholdt. Når der bliver givet grønt lys for at modtage gæster, er Randbøl Sogns Lokalarkiv og Museum åbent torsdage kl. 10-16 på adressen Grindstedvej 30, 7184 Vandel