Nye udstillinger på

Randbøl Sogns Museum


For nylig åbnedes officielt tre nye udstillinger på museet i Vandel:
Den fine stue fra ”Det hvide Palæ” i Randbøldal, et teenageværelse fra 1980´erne og ”Vandel og Flyvestationen 1943-2003”.
P.g.a. Corona-situationen var udstillingsåbningen forbeholdt en lille inviteret gruppe af samarbejdspartnere fra opbygningen af udstillingerne og museets frivillige medarbejdere.


Nu er udstillingerne også åbne for alle andre, der kunne have lyst til at besøge museet og se disse.
Den største udstilling fortæller Vandel Flyvestations og Vandel bys historie gennem hele flyvestationens 60-årige eksistens gennem fotos og genstande. Der er desuden blevet plads til at mindes de allierede krigsflyvere, hvis fly blev skudt ned af tysk antiluftskyts, og som efter flere år endelig blev genbegravet på Randbøl kirkegård, hvor de mindes den 4. maj hvert år.
På museets loft udstilles samtidig en samling af eskadrillemærker, nøgleringe m.m., samlet af nyligt afdøde Niels Schaiffel-Nielsen på hansmange tjenstlige rejser for flyvevåbnet i ind- og udland.

Legetøjsudstillingen 1880-1970 er blevet udvidet med et teenageværelse fyldt med skolesager, legetøj, samlinger, plakater og meget mere fra to søskende, hvis mor har gemt næsten alle sine børns ting. - En sjov udstilling fra en tid, de fleste voksne kan huske og genkende.

I den fine stue fra ”Det hvide Palæ” i Randbøldal kan man se originale møbler fra palæet suppleret
med møbler og genstande fra omkring århundredskiftet 1900.


Museet er åbent hver torsdag, kl. 10-16. Hvis man ikke kan komme på museet i det tidsrum, er det muligt at træffe anden aftale. Vi glæder os til at få rigtig mange gæster på besøg!

 IMG 2984