Slægtsforskning

Slægtsforskning er en måde at opleve sin egen historie på, men det er også en indgang til Danmarks- og verdenshistorie. Rejsen ind i historien begynder med dig selv

Genealogi - eller slægtsforskning - handler om at finde frem til sine aner og derefter at finde oplysninger, der kan tegne et billede af deres liv og verden.

Historiens moder

Den græske historieskriver Herodot sagde, at "Genealogi er Historiens Moder". Dvs, at al interesse for historie starter med det enkle spørgsmål: Hvem er jeg? Hvem har været der før mig?

Alle kan finde sin egen historie

Alle har en slægt og derfor kan alle begynde på slægtsforskning. Det er bedst at starte tidligt, så man har mulighed for at tale med ældre generationer. Men det er aldrig for sent at komme i gang. Både internettet, arkiver og biblioteker bugner af informationer, som hjælpe dig på vej ind i historien. Din egen - og helt personlige - Danmarks- og måske verdenshistorie.

Grænseløs hobby
Gennem arbejdet med dine aner vil du møde små og store begivenheder i vores fælles fortid, og de fleste slægtsforskere vil desuden på et eller andet tidspunkt støde på såvel ind- som udvandrere i slægten. Slægtsforskning kan hurtigt blive til en "grænseløs" hobby.

Kilde: Genealogi.dk